22 November 2009

I'm back

Dah lamer betul rasa jari2 ni x sentuh keyboard utk update entry (sentuh keyboard hari2 ade kat opis). Tetiba jer pagi2 buta ni aku terasa nk update plak blog aku yg dah bersawang ni.


Actually aku kt dapur umah mak mertua aku ..sumer dah tido dah aku rasa kecuali Syamil anak teruna aku yg baru pg td kena 'potong' ..bukan potong P1 wooi..ni betul punya potong hu..hu.. Pagi td Syamil selamat berkhatan sekali dgn 4 sepupu dia so mlm ni semua biras2 aku dok tido umah ni la. Esok ader kenduri sikit sempena majlis khatan bdk2 ni.

So ..apa citer ek?

Actually aku dah almost siap kn entry utk aku punyer stroke tp maleh plak nk citer psl tu. Cumer aku nk ucapkan tima kasih x terhingga kpd semua kengkawan yg perihatin terutama Al-Fadhil Tn.Hj Shaiful yg susah payah courier kan aku Madu Yaman secara FOC plak tu. Dah abis pun dh madu tu dan ni aku tgh cari stokist kt KL. Member2 lain yg dtg melawat aku dan call dan master2 yg dpt berita lewat tp still call aku ...betul2 aku hargai.
Sampai la ni aku still lg receive sms dr sahabat2 yg bertanyakan kesihatan aku (especially Choy yg x henti2 dok tanya khabar aku). So utk update semua aku sekarang Alhamdulillah dah 100% recover. In fact seminggu lps kena stroke tu aku dah start ngajar semula dan 3 minggu lps tu aku ader buat demo sempena Perkhemahan Unit Amal seMalaysia. Terjumpa plak member lama ..Mairag dr Penang mlm tu. Terkejut dia bila aku bgth 2 minggu lps (ms tu la) aku kena stroke. Tp aku terasa gak kurang ehmmp sikit demo aku mlm tu ...rasa x semantap cam dulu. Maybe lamer muscle2 ni dok relek kot.

PPSPPA
Awal bulan ni aku dpt call dr Tn.Hj Ismail (Pengarah Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal Selangor - PPSPPA) suruh aku dtg meeting kt HQ PPSPPA. Actually aku dh give up utk lobi projek PPSPPA ni coz rasa x der harapan nk menang bila PPSPPA mtk aku submit bwh MTA utk tender tu. Try gak ngadu ke Mster Amir & Mastr John ms berbuka puasa dulu tp diaorang suruh aku slow talk dgn Dato' Ketua Pengarah Perbadanan..which is aku rasa bukan level aku la tu.
So berbalik ke call td. Aku pun pegi la ke HQ PPSPPA utk jumpa Tn HJ. Aku sampai kul 4 lg coz dia kater meeting kul 4.30. Tunggu punya tunggu kul 5 lebih x abis2 lg meeting. Aku dah give up so aku bgth receptionst yg aku x leh lamer coz kul 6pm aku ader meeting lain kt opis.
Sekejap lps tu aku dipanggil masuk dan bila aku masuk bilik meeting tu aku tengok dekat 20 org ader dlm tu. Rupa2nya diaorang tgh buat monthly meeting so semua Pengurus cwngn utk 11 cawangan ader kt situ. Tn.Hj tetiba introduce aku sbg Jurulatih Kursus Taekwondo utk Penguatkuasa PPSPPA yg akan dtg dan dia congratulate aku coz menang tender tu ..hu..hu.. terdiam aku. Tn.Hj mtk aku brief ke semua cawangan dlm meeting tu psl course ni dan aku yg x prepare ni terpaksa la spontan bg briefing sikit kt diaorang.

Mcmn aku dpt tender tu? Hu..hu..aku dh bgth MGTF yg kes projek ni dan psl PPSPPA nk kan MTA masuk tambahan lagi Master Dhanaraj dh approch Dato' Ketua Pengarah so saper la aku nk fight Dhanaraj ni? Tambahan lg diaorang dh syratkan yg hanya persatuan @ kelab dibawah MTA ajer yg boleh submit quotation. Aku lps kena syarat gitu dan lps try mtk tlg ke MGTF tp aku rs masing2 tgh busy so aku dgn gamble nyer start la buat phone call ke kengkawan WTF yg aku kenal dan lastly aku pergi ke MSN ke opis MTF. Org nk kater apa pun kater la tp frankly langkah aku tu aku rasa yg paling tepat la setakat ni. Layanan & respond yg aku terima sgtla menggalakn (tp x der la sampai diaorang nk tarik aku ke WTF) dan Master John Luke dr JLK Club sedia utk support dr segi quotation submission. Dgn kater lain dia setuju utk alliance dgn aku utk jayakan projek ni.

Ni klau org tanya kenapa aku alliance dgn WTF terus terang aku cakap ..ni semata2 utk dptkan projek ni . Aku x der choice ..klau aku x gunakan nm JLK & MTF mmg projek ni akan dpt ke WTF. Dan klau aku bergabung pun aku x rugi sgt coz mmg kelas tu aku x terlarat nk run srg. Lagipun silibus semua diaorg akan follow silibus yg aku dh buat. Nk kater aku ngajar bebudak WTF x der jgk coz silibus ni bkn silibus TKD cumer uniform jer aku paksa diaorg beli uniform TKD. Diaorg x terikat dgn mn2 persatuan dan x akan ader grading test utk diaorg cumer aku akan buat evaluation setiap 4 bulan dan submit report ke HQ.

Klau sebab aku berkerjasama dgn WTF ni buleh menyebabkan aku dipandang serong ..aku rasa dari dulu lg patutnyer aku dipandang serong coz aku dh start bekerjasama dgn WTF ni dari awal2 aku kt UTM lagi. dan klau aku nk convert ..dr dulu lg aku dh convert. Tapi hati aku ni still ke MGTF dan origin aku dr ITF so x der langsung aku nk convert ke mn2 aliran.

Projek bisnes aku? ...Alhamdulillah lps dpt tender PPSPPA aku dpt plak contract advertisement utk satu Kopitiam baru yg akan dibukak di Selayang. Dah 2 minggu lebih asyik tido kul 3-4 pagi. Designer aku cumer free lps kul 12am ..hu..hu. Rumah aku pun dh jd mcm cc dh ..sampai kul 3 pagi kitaorg dok berkampung kt porch umah aku. Dan semalam dah settle semua ..aku dah deliver semua billboard, wall sticker dan banner utk kopitiam tu. So skrg aku dok fokus plak ke banner, poster & souvenier utk satu kempen kt kilang aku. Event tu hari Isnin ni.


Oh ya ..klau korang perasan ader msg busuk dlm tag board aku. Aku x kenal saper anjing tu dan malas nk layan tp aku sengaja x delete msg dia. Asalnyer anjing ni (nm yg dia letak mmg anjing pun..) ader bg komen kt entry lamer aku. Nak suruh aku turun ke JB (klau betul la dia ni asal dr kandang sana) pun aku buleh. Ehmm rasa dah tua sgt aku ni nk layan perangai budak2 cam ni tp klau kita diam kan diaorang ingat aku x ni tunggul plak.

Ader 3-4 new visitor kt blog aku dan utk muncit my phone no same as above..and my email ..sharifudin@phn.com.my just drop me an email . Aku x bleh recall owner blog visitaekwondo ni tp bila tgk seniors ITF kt dlm gambr2 tu teringat aku masa time aku tgh aktif dgn ITF dulu ...
Last sekali ....aku dah let go jerung aku (hu..hu..sedih wooi..) dan skrg x der la pening psl maintenance keta tu..ingat nk amik plate WTF xxxx tp nanti obvious sgt plak ..hu..hu... Dan raya Haji ni aku maybe balik KB ..dh lamer sgt x balik.

5 comments:

Choy HH said...

Akhirnya ada update pd blog bro yg sudah 1 bulan lebih tdk terusik.

Salam sejahtera,

Nampaknya dah hyperaktif semula, lari sini dan lompat kat sana ... :-)ok, i am very happy for you but at the same time ... faham faham lah dgn rutin dan medicine intake (banyak bersabar ya).

Sekian dulu, nampaknya birthday rakan saya ni dah hampir menjelang ...

If there is anything i can help with, just write to me ya, via email. Take care, my friend. I am looking forward to meet you (saya dah lama tidak tinggal di Shah Alam. Saya menetap di KL - permanet, bersama ahli keluarga.

ChoyHH

EIZAM said...

congrats bro. setiap ujian dan kesakitan rupanya petanda ada rezki baru untuk anda...inila hadiah dari kesabaran anda

Ayasu Kuro-Obi said...

Din, pandang serong tu sbb mata dia senget.

PTNT duk kerjasama (dlm hal2 tertentu shj) dgn MTA-Terengganu & Karate Trg tak de org pandang serong, setakat aku tahu la.

Pandangan mungkin tak serong...minda maybe ada senget sikit kut...sapa-sapa la... Kerjasama ni bagus tapi bab siapa nak berkuasa tak habis2, walau kita tak ungkit, diorang ungkit. Matlamat kita nak bagi expose fighter kita shj. Kalau bagi diorang, maybe mesti nak control sepenuh-penuhnya dalam segenap hal.

So kalau mu ada buat kerjasama dgn WTF hatta melibatkan grading sekali pun jika itu melayakkan anak buah kita untuk diketengah... "apa salahnya..."

Selamat Kembali Ber-blog

EIZAM said...

kerjasama untuk kepentingan rakyat, ok...

kerjasama untuk politik ,,tak usahler...(cedok statement mana ni?)

sidekick said...

..apa yang penting..KERJASAMA..(nyanyi ikut lagu Wonder Pet..)..