13 December 2009

PETANS Tournament...long story with Master Chee

Jumaat lepas aku dengan Master Chee, Alvin & team ke Poli PD utk meeting kejohanan TKD NS. Aku yg beriya2 nk bawak Master Chee ke PD utk meeting tu. Bukannyer apa...sejak kes ari tu aku rasa cukup2 la aku jauh dr dia. So dgn cara gini jer la aku buleh slow talk dan hv a chat dgn dia balik.

So aku volunteer utk pick up dia dpn Mc D Bus Stand Klang ...tpt biasa klau aku amik dia. Funny nyer aku x bgth yg aku dh tukar keta so dia dok tunggu keta jerung aku padahal aku dh tercegat kt situ.



So all the way ke PD byk la citer2 yg dah lama x kuar ..kuar balik. Dan x sah klau citer tu x pasal aku, Noordin & Maarop. Mmg dlm ramai2 student UTM dia aku rasa kami three stogers ni yg paling dia dok follow up. Seronok betul dia bila aku dok citer achievement Maarop, Noordin dan yg x brp achieve mcm aku hu..hu.. Citer2 lain berkisar psl dunia TKD ni la dan aku pun x der la nk korek apa sgt...maleh nk tau lebih2 psl dunia politik TKD ni. Lg semakkan kepala ader la.



Aku cumer amik peluang utk story panjang lebar pasal kelas PPSPPA dan kerisauan aku kalau Dato' x setuju aku alliance dgn WTF. Master Chee mcm selalu mmg open dan positive dan sama cam yg aku dok fikir. Lega rasanya Master Chee back up aku. Insyaallah aku akan arrange satu-dua kelas tu utk aku passkan ke Alvin atau sesaper dr group Master Chee.


Aku sampai ke Poli PD jam 2 lebih ...meeting kul 2.30pm.


Meeting-mcm biasa cumer aku perasan team mgmt Poli x mcm ms aku involve dlm National Tournament 2002 dulu. Masa tu Master Amir jd Pengarah so mmg 150% support dr Poli PD kitaorang dapat. Aku kali ni mmg low profile abis ...sengaja aku x nk expose kn diri sgt coz biarlah junior2 aku buat keje diaorang. Mahesan & Alvin aku tgk dah sampai msnyer try buat sendiri dan involve 100% dlm keje2 belakang tabir ni. Aku akan support 100% nanti.


Masa meeting tu aku sengaja tanya saper yg akan jadi coordinator, ring master dan chief technical coz individu ni penting utk lancarkan kejohanan tu nanti. Aku ader standby student aku utk jd coordinator klau x der org tp bila Mahesan kater dia yg akan jd so aku no prblem la lg pun dia bukan setahun dua dlm kejohanan ni. Apa2 aku akn support dr belakang.


Chief technical pulak Master Chee cakap dia akan handle. Hu..hu..dlm hati aku dan dr bisik2 Mahesan & Ezam rasa2 M.Chee akn sub kt aku nanti tugas tu. Dan mmg betul...lps jer abis meeting M.Chee dtg jumpa aku bgth suruh aku handle keje2 ketua teknikal ...kan aku dh cakap.


Tapi tournament tu nanti akan ader ramai senior lain. Napi pun akan dtg, dia dh 6th Dan ..dia lg layak jd ketua teknikal. Eizam pun klau ader rezeki maybe akan dtg ..pun lg layak. Senior yg berDan2 lain aku x rasa akan dtg la.


Meeting abis kul 6 lebih...ms balik dan hntar M.Chee balik jln jem giler nk masuk KL. Aku sampau umah kul 9 lebih. Penat...

3 comments:

EIZAM said...

its okay..ur sifu bagi kepercayaan, so go ahead and be yourself..aku pun tak sure nak datang. sebb ada grading

nurKN @ Nur said...

Saya ex poli PD. dan pernah join black belt tournament 2002. Best experience! Sir Mahesan-selalu conduct latihan utk budak2 kat sana. Kalau jumpa mahesan, send my regard. Now teringin nak aktif balik tkwndo lesson. Nak upgarade Dan tp asyik tersangkut; masa xde. Now stay Klang. Kalau sir ada contact mana2 centre yg ok, mohon share ye. Tq.

Shima poli PD
norshima83@gmail.com

nurKN @ Nur said...

Thank you in advance sir.