07 March 2010

Updates..after 3 months

Hu..hu..

Ramai yg dok tanya apa dh jadi ngan blog aku ni?...aku cumer jawab aku 'dorman' kn sementara blog ni coz semenjak aku handle course utk PPSPPA ni almost everynite aku occupied. Hidup aku buleh dikatakan upside down skrg ni . Dlm seminggu cumer 3-4 hari jer aku dpt tido kt umah. Yang lain nyer aku ngan family terpaksa tido umah mak mertua aku. Ye la ..kelas abis kul 12tghmlam. Aku nk angkut bebudak balik umah dh tgh malam. So baik diaorang tido umah mak mertuaaku jer.

Anak2 aku ngaji pun dah terganggu coz aku x spt nk antar & pick-up. Terpaksa la pegi hr minggu jer ngaji. Tambahan lg sejak 2-3 minggu lepas, bapak mertua aku dh x bleh nk ngantar & amik anak2 aku ke sekolah coz dia dh x brp sihat. So setiap hari terpaksala anak2 aku stay kt umah adik ipar aku lps sekolah dn tunggu aku amik lps kelas @ aku lari kejap otw ke kelas.
Keta aku pun dlm seminggu at least 2k km aku gerak. Skrg dh masuk 29k (padahal br 3 bulan umur hu..hu..).

Kelas lain yg buleh aku maintain ialah UTM & MMC. Tu pun aku combined 2-2 kelas ni ke hari Selasa. Elok jgk la ..at least kelas tu ramai sikit. Kelas SMT aku x berani nk contact cikgu tu balik dan aku ingatkan x yah dh pegi kelas tu. Aleh2 minggu lepas cikgu Nazri call aku cakap bdk2 dha ready. So semalam aku ke SMT la utk start balik kelas tu hu..hu.
Kelas Qi Gong setiap Ahad still lg jalan lancar & skrg ni aku dlm process draft syllabus utk kelas ni before officiated dlm July ni.
Yang lain2 ..last week aku balik KB & spt buat short class utk KOBITA kt gym baru diaorang. Balik utk shooping tp alang2 balik aku mtk nk jumpa seniors KOBITA utk bg sepatah dua tips.

Last week pun muka (eh perut) aku ader kuar Sinar & 3 hr lepas Berita Harian. Citer psl pelancaran Briged Waja Diri kt Serendah. Aku ganti Noordin utk represent TKD. Bangga gk la coz aku lead 6 perguruan lain masa tu. Tp x kuar plak gmbar tu ..hampeh..


Next activities - Tournament Kulim aku akn bawak bebudak UTM & MMC. Tournament TTA pun diaorang & PNB akan participate. Lps tu tournmanet PSAS plak aku maybe incharge Teknikal sistem.
Lain2 minggu depan aku akan attend meeting lg kt opis Datuk Rahman & dgr citer kali ni Dato GM pun akan join. Apa program aku x sure lg coz semua dlm perancangan.

Tangan aku yg patah ari tu dh makin OK. x der la nk ngajar pakai simen lg. Cumer strength dlm 60% jer lg. Seksa sikit bila nk buat Qi Gong tu ...x bleh nk bend jari hu2.

4 comments:

Anonymous said...

Hmm that's interessting but to be honest i have a hard time determining it... wonder what others have to say..

Choy HH said...

Salam sejahtera,

Bro Din, how are u ?

Jika lapang apa kata ... buat Facebook ? Macam Bro Eizam n Adam, boleh keep intouch.

Last but not least, keep intouch, my buddy.

ChoyHH

sempoii said...

ehem.. FB? not a good idea :p

Anonymous said...

Great informative post!