05 April 2009

Kejohanan TKD TTA-Summit

Ms kelas SMT ari tu Adjrun bgth aku yg Pengetua x approve utk bawak bebudak ke Tournament tu coz x der surat dr PPD. Aku pun pelik... tahun2 lepas x der pun mintak surat PPD. So ms cikgu penasihat dtg mlm tu aku tanya la dia betul2 kenapa skrg dah x bleh. Cikgu tu dgn nada frust nyer bgth ..pengetua tahun ni pengetua baru ..lain sikit.... betol2 ikut buku. Dia pun x leh nk ckp aper. Dia pun frust biler bebudak ni x leh nk gi wakil sekolah ke TTA ni.

Masa cikgu tu dah balik aku bgth la bebudak tu ...pedulikan la Pengetua & PPD tu (hu..hu.. jahat aku ..jgn ikut weh..) sesaper yg nk masuk jugak gunala masa minggu balik kg ni utk ke tournament tu..biar parents yg antar..yg penting parrents kena bg kebenaran ..PPD x bagi x per tp klau parents x bagi tp kiter buat jgk tu tempah bala la tu. So aku bgth student aku yg dah excited tu utk bgth betol2 ke parents diaorang psl problem ni.

Aku x nmpk ni sbg membelakangi arahan sekolah..ni x der bezanyer ngan student2 aku kt centre DTA yg x terikat ngan sekolah atau centre Smart Noordin & kelas JKKK bawah Adam. Diaorang pegi tournament x der pun nk mintak kelulusan sekolah. So aku suruh diaorang bgth parents yg diaorang akan wakil DTA ..x der kena mengena ngan sekolah atau PPD.

So semlm dpt la jugak 4 org student SMT masuk tournament tu dan Alhamdullillah diaorang bawak balik 1 perak dan 1 gangsa ..pattern diaorang x masuk ..sparring jer. Aku sempat borak2 ngan ayah si Adjrun student aku tu. Semangat tol ayah dia ... betul2 support anak dia punyer hobi. Bagi aku klau ader parents cam gini Insyaallah tak akan "mati" semangat TKD dlm diri pelajar tu.

1 comment:

EIZAM said...

tahniah..

biasala sekolah ni satu hal. too much protokol, ganti je guru besar, macam macam hal...baik buat kelas tadika