22 April 2009

Walimatul Urus Master Chee

Masa BGM ari tu Master Chee panggil aku dan sound tepat kt muka aku ..."U're not the previous Sharifudin!" ..terkedu aku dgr ....tp yg ni tunggu entry lain la coz aku nk citer psl kenduri kahwin anak dia ni.
Lepas dia sound aku tu dia suruh aku dtg ke majlis reception wedding si Vivian anak pompuan sulong dia kt Hotel Dynasty esok kul 12.30pm.
Aku pun terus YA je la (org klau dah bersalah terus setuju ker la..) ..x kan nk kater x kot. Tapi nasib baik kul 12.30pm coz kul 5.30pm aku ader grading kt tpt Noordin.


So esoknyer aku tinggalkan anak2 aku ngan wife aku kt PWTC (ade pesta buku) dan aku terus ke Dynasty Hotel ..nasib baik dekat.


Aku sampai kt hotel tu dah kul 12.30pm. Pastu x tahu nk tuju kemana. Dah la kena park kt P7 nun. Aku amik lift turun ke lobby tanya reception kt mana wedding lunch. Diaorang bgth kt Tang's Palace level-3. Aku sampai kt restoren tu aku x nampak pun bunga manggar (eh ....Cina ader bunga manggar ke?hu..hu..). Aku pun duk mundar-mandir la kt depan lift...nak masuk segan weh. Semua Cina.
Dlm pd aku dah hampir give up tu tetiba aku ternampak kelibat Master Amir tgh naik tangga kt tgh2 restoren tu. Berlari aku kejar Master Amir ...sampai atas baru la aku nmpk muka2 yg aku kenal. Muka2 member lamer yg dah bertahun aku x jumpa pun ader. Lawrence Goon ..geng lamer aku pun ader ..dia skrg still ngan WTF. X sangka dia dtg coz dia ngan Master Chee selalu x sebulu he..he. Aku jumpa jgk adik Master Chee ..alaa nm plak aku dh luper tp aku rapat ngan dia ni dulu masa aku represent Selangor dlm National Tourn 1990 kt Stadium Negara. Yg kelakarnyer masa aku nk duduk kt seat aku tu tetiba jer ader org jerit kt aku .. "Haa! aku kenal nko..". Tgk2 adik master Chee ni la. Actually aku lost contact ngan dia since 1994!

Seat aku kt table utk GTF NS & MSN punyer org. Sebelah aku si Eizam NS dan En.Azmi. Tepi meja aku aku nmpk Dato' Siew Kok Chi dan ACP Kang (dulu Insp Kang masa aku train kt Batalion ke-7 PPH dan IPK ..early 90's dulu..). Yg best nyer dia still ingat aku walaupun dah hampir 15 tahun x jumpa. Dato' Michael Chong pun ader sekali kt meja VIP samer ngan Dato' Sabree.



Makan boleh tahan coz meja aku set Melayu dan memang berlebih2 lauk nyer. Yg aku respect tu siap ader pecal lagi. Masa perkenalkan pengantin aku tgk Vivian dah besar panjang mcm tu terasa benar lamer btol aku ngan Master Chee coz masa aku start ngan dia siVivian ni baru 4 tahun hu..hu..

Selepas mengketedarah aku pun mtk diri utk ke Bkt Sentosa kelas Noordin. Spt la jumpa MGTF punyer committee dan aku terperasan klau x silap Mr.Michael Tay (tokey kedai Emas) org lamer TKD kt meja tu. Dia ingat lg ke x aku x tahu la.


Aku dok cari geng2 MGTF tp x nmpk plak. Yg ader cumer si Alvin yg jadi penanggah ari tu. Aku sempat wish Mrs Chee dan terkejut jugak dia tgk aku dtg.

3 comments:

EIZAM said...

mr chee mun choong kot...hihih

sidekick said...

aa..aaa betul ...chee mun choong...nm melayu dia aku dah lupa...

sempoii said...

bila nak jumpa encik Michael Tay (tokey kedai Emas) tu lagi? kalau jumpa jgn lupa bawak kita...

nota kaki bangku: harga emas sekarang turun ke RM117/gram. harap maklum.