20 June 2009

National Tournament 2009

Pelik ader..seronok pun ader ..



Bangun pagi semlm dan hari ni aku rasa free sgt. Puas rasanyer dpt jumpa dan explain ke member2 senior ms minum2 kt seksy 10 S.Alam 2 mlm lps. Balik teruk org umah aku sound ..hu...hu..janji kul 12 tp kul 1 lebih br sampai umah. Diaorang ni pun satu ..kul 12 baru sampai kt kedai mamak tu.



So aku dpt la beberapa info baru ...rupa-rupanyer most of kengkawan rapat aku dah ader input sendiri psl kes aku. Boleh dikaterkan org yg samer dok keep on citer dan tanya psl blog aku ni ke ramai member2 rapat aku. Dan mungkin nk jaga hati aku diaorang x sepatahpun nk bgth aku. Tp tu silap jugak sebab selama ni diaorang akan terima sebelah side jer citer ni dan of course la nmpak salah aku la kan.



Tp apa2 pun memang salah aku tu ader tp bila x berpeluang nk explain makanyer dia jadi makin besar la bila sikit2 org dok citer. So mlm td aku amik peluang utk explain ke semua yg dtg. 3 issue yg aku rasa ramai yg patut tahu yg jadi intipati problem ni iaitu problem aku ngan Master Chee (which is bg aku ni isolated case between aku ngan dia), problem Master John marah kt aku psl Hari Remaja MSN, psl sistem DTA yg diaorang claim dah bayar kt aku dan yg paling jadi issue iaitu pasal blog aku ni.



Aku explain la sebab utama yg menyebabkan sesetengah master ni x suka ngan aku ialah psl Blog ni la. Cumer masalah nyer most of master ni bukan IT Savvy so input tu diaorang terima dr org lain which is dah halfly cook dan terima pun pakai lump sum dan asumption jer. Sampai ader yg kater blog aku ni ader unsur2 perkauman...Gilo...cuba gi baca blog Cina2 yg lain tu ..lg byk unsur2 ni tau. Aku x tahu la atas dasar aper blog aku ni ader unsur2 perkauman? X der satu pun entry aku yg menyentuh kaum lain. Dlm komen satu dua tu maybe ader la point ke org2 tertentu tapi semua kaum ader ..Melayu, Cina, India, Mamak dan Iban. Dan lepas tu bukan nyer nk call aku utk mintak clarification tp dok korek ngan org2 lain. Come on la ..dunia TKD kt Malaysia ni kecik. Aku terkentut kt sini srg2 pun esok berita tu dah sampai ke Kulim hu..hu...Dgn kater lain...klau betul la aku dah buat misconduct, issue jer aku show cause dan panggil utk explain ke tribunal atau Presiden. Aku pun commitee aper..so Presiden atau Sec.Gen ader hak nk issue show cause kt aku klau betul aku misconduct. Baru la betul dan lepas aku jawab klau betul salah aku jatuh kan la hukum, buang aku ker, gantung ker, tarik keta aku ke hu..hu. Ni tak ...dok korek dr org lain dan dok sebarkan citer lagi psl ni ke semua org. Aku yg directly involve ni mcm org bodoh dok terlopong jer dgr sok-sek-sok-sek kt luar psl aku tp nk balas x dpt ehmm..dunia..dunia.




Semlm aku pegi jugak ke PSA ..dgn pakai jeans he..he..he.. Memang betul cakap member2 rapat aku, klau aku x pegi lagi la org akan nmpak aku betul2 salah dan aku dah malu nk tunjuk muka kt org lain. Betul..aku setuju tu tp ..mcm mana nak cakap eh..? Mcm ni la ..ko x leh makan tempe tp org paksa ko makan tempe so klau ko makan pun muka mesti semacam jer atau mcm budak yg x nak buang air besar tp ko paksa dia buang ..paling bagus pun dia akan dok mencangkung atas mangkuk tandas tu jer la sambil terkebil2...satu aper pun x guna kan? ..errr betul ke contoh aku ni?..hu..hu..


Sebenarnyer aku x dtg tu bukan sebab takut @ malu @ frust @ merajuk tapi jauh di lubuk hati ni dah ader perkataan NO ..campur ngan rasa give up dan betul2 malas nk involve dlm tournament ni buat masa ni. Frust, merajuk (mcm sms Eizam kt aku he..he.) tu part of the "malas" tu la. Buruk weh org tua nk merajuk lagi he..he. Aku malas la nk sentuh psl sistem utk kali ni. X der sistem aku tu pun tournament ni buleh jalan. Tapi bohongla klau aku kater aku x terkilan langsung tahun ni coz DTA dah semacam synonim ngan teknikal team ni tp aku lg terkilan ngan cara diaorang "appreciate " sistem DTA tu yg aku x bleh terima. Klau nk dikira ..DTA start terlibat dr tahun 2002 dan baru tahun lepas first time DTA di beri elaun. Tp tu pun dah kecoh satu dunia hu..hu..



Tanya la sesaper..x pernah aku ilang semangat cam gini especially klau national tournament. Tournament ciput pun aku buleh pegi ke Utara, KB dan mn2 la tp tournament 6 km jer dr umah aku ni aku jadi malas sgt. Lantak la aper org nk kater dan judge tp bg aku aku nk slow talk dulu ngan Master Amir dan aku nk face to face ngan Master John psl ni. To clear the air. Klau buleh biar 4-5 org yg terlibat ader sekali buat muzakarah lagi senang aku nk explain dan nk tahu aper yg diaorang pikir selama ni. Aper yg aku nk diaorang tahu tu secondary la tp aku nk tahu aper yg aku dah buat salah tu yg lagi penting supaya x berulang lagi dimasa depan. Tapi saper yg nk initiate aku pun x sure . Takkan aku nk panggil meeting ni kot? Aku yg dituduh tp aku yg arrange "perbicaraan" hu..hu.. x kelakar ker? Yg aku buleh buat cumer inform ke srg dua jer la.



Semalam ms borak2 ngan Napi dan Ezam NS aku dah paskan sijil kontroversi aku utk master Chee melalui Ezam dan aku ternmpk keta Shahnaz lalu depan aku..nk jer aku stop dia kejap utk tanya khabar tp x spt..dia nmpk aku tu.



Aku pun dah upload balik entry aku psl Master ni coz ramai yg nk tahu isi kandungnyer coz dr yg diaorang dgr aku kaw2 kutuk master & MGTF ni. Aku pun silap ..bila pull off entry tu...nmpk mcm aku betul2 buat salah. Tapi intention aku ms tu cumer x nk benda ni berlarutan dan entry tu disalahgunakan oleh mangkuk2 yg sengaja nk cari pasal..thats why aku tarik balik.


So alang2 ader org akan baca blog ni so aku nak nasihatkan aku sendiri dan MGTF members dan kengkawan aku yg lain la. Be proffesional dan klau ader x puas hati direct to the point. Dan x semua student kiter tu akan jadi macai kiter sampai biler2. Dan sori la ke sesaper yg terkena tempias blog aku ni cam Adam, Eizam dan yg lain2...apa2 pun Blog aku ni still gini ..x akan berubah pun (cumer disclaimer kt description tu aku dah ubah sikit hu..hu..)

10 comments:

Ali said...

Aku rasa ada hikmah disebalik benda2 ni, Tahun depan kita boleh tumpukan perhatian lebih kepada student kita yang aku rasa terabai masa tournement lalu.

Fairuz Dta said...

Fairuz Dta...
teruskan usaha sir. semua Sir dlam Dta ni adalah role-model tuk student2 yg baru dan lama.
susah nk cari sir2 dr bangsa sendiri yg aktif dlm seni ni
..sy xlame lg ni akan sambung study degree.

EIZAM said...

aik, nama aku pun ada. nasib baik tak dipamirkan sms aku tu. haru nanti..its okay...takda org sanggup tendang bangkai anjing..maksudnya, hanya org yg ada peranan itula yg sentiasa dibawah pengawasan dan penelitian org. kalau kite takda peranan or strength...sure la org buat tak kisah....means we are nothing

SakamotoMiharu said...

saya paham perasaan sir sebab sy pon br dapat citer yg ada org kutuk2 belakang sy ckp sy ni bukan instructor yg bagus sebab tak hafal pattern. dan org yg mengata sy tu tak bekerja. bile dah bekerja ni byk yg kte kene pk. sbb tu sy kureng sket bile nak mengajor. takper la sy redha. huhu

Khairul said...

Sir, sy budak2 lg dalam TKD nie. Jadi saya xfhm sgt ape yg berlaku pd sir tp ape yg saya rasakan ialah ini adalah part of political agendain tkd. Terus-terang saya hampir2 lost of interest bile dapat tau bende nie ader berlaku. Dalam forum mgtf kata MGTF ni non-political organization alih2 mcmni plak jdnye..

TKD tenet tu agaknye utk time dalam do-jang shj kot, luar dari do-jang sume cam hampeh..

Dalam tkd saya diajar utk jd fighter, the real fighter. So hopafully sir xjatuh semangat, We, newbie, still need ur guidance sir!!

Simple je masalah nie,profesional la cket kan. blog dgn tkd art 2 perkara yg berbeza, so xyah dok campur-aduk. Mmg la susah nk buat cmtu tp kalau xbuat mcmtu benda2 remeh nie yg timbul.

MGTF muda lg, compare to others federation so kalau gado2 sesama sendiri, krisis dalaman jer bile masa plak nak majukan seni nie? Mangsa utama ialah org2 yg baru nak naik mcm kami..

My 1cent opinion, sorry kalau terlampau atau menyakitkan hati mana2 pihak tp sy fikirkan kebaikan bersama. Sir, fight back!! fight for ur right!

sidekick said...

Dun worry ...jgn pedulikan politik dalaman ni. Biarlah pihak2 atasan yg dok fikir psl ni. Just jaga latihan, disiplin dan tingkah laku ..Insyaallah maju la kiter.

Politik2 ni mainan idup...asam garam dlm menuju kematangan. Benda2 ni la yg akan lg mematangkan kiter. mana best weh makan lauk x der garam ..mana best makan asam pedas x der asam hu..hu..

Adam A. said...

Khairul, MGTF ni dah lama sejak dari MITF dulu lagi..committeenya kebanyakkan org yg sama.. ..

Tolak ketepi isu politikal ini dan fokus ke 'Do'.

Din, hang memang buat keputusan yg betul dengan drop by di PSA.

sempoii said...

Sekali sekala..rehat ler. Abaikan la langau2 tu. Memang best jatuh2 kan org, dengki2, tambah2 cerita yg tak betul..bila kena kat diaorang baru diaorg tau.

Biasa la, hero kena belasah teruk2 dulu, kena seret keta, guling2 jatuh dr atas gunung, pastu last2 citer dia berjaya dan kawen anak raja..(anak raja gopal)..hikss!

baik lepak je kat bistro, ada gak teh tarik..wakakakaka!

Ayasu Kuro-Obi said...

Raja tu tok guru Din... ke guaner din...

sidekick said...

ishh..tok guru aku Rajah ..bukan Raja hu..hu....tp ms tu anok dia br 3 tahun he..he..