13 July 2009

Rutin

Hr ni aku kuar audit lagi. Rutin tetiap hari aku sejak jaga vendor ni. Best tu best la coz x boring tp biler tetiap hari penat la jugak weh. Hr ni aku ke Tg.Malim ..audit satu vendor yg tgh tenat. Vendor ni satu branch dia dh kena jual so aku nk kena verify balik plant yg kt Proton Ct ni.



Aku jarang sebenarnyer dpt lunch kt opis coz biasanyer masa lunch aku "kebetulan" aku ader kt kilang vendor so biasa la lunch aku klau ngan vendor mesti save duit aku..hu..hu.. Tapi ader 3-4 kilang yg aku x sampai hati nk ikut diaorang gi mkn coz bila mengenangkan defisit diaorang dh byk do aku malas la nk tambahkan lagi hu..hu. Mkn pun klau hati x brp ikhlas baik x yah makan. Klau vendor2 yg tgh stabil tu nk buat camner ..aku ikut jer la. Tp kekadang bukan aku yg pulun tp tuan rumah sendiri yg kenduri sakan. Last week aku dibawa utk lunch kt restoren Asam Pedas kt Setia Alam oleh GM satu co, aku punyer la nk jaga coz company ni bukannyer besar sgt pun so amik pun ikan goreng bodo jer ngan air sirap walaupun teringin nk rasa ayam kampung gulai Negori. Ader la 4 hinggit lebih kot aku congak. Tp biler geng2 company tu amik makan & lauk ..Ya Rabbi ..mcm 2 bulan x makan ..ngan ikan bakar, ayam kampung, Ikan Patin masak tempoyak dan etc... pegghh...so aku x der la rasa bersalah langsung ari tu.
So td pun lepas jer closing meeting aku pun mintak diri lagipun biler aku x nmpk pun body languange staff @ bos kilang tu untuk ajak aku lunch hu..hu.. Aku pun chow ke pekan Tg.Malim utk cari makan. OTW aku sms ke Ewan tanya dia kt mn..hajat dihati nk ajak dia lunch la coz tetiap kali aku ke Tg.Malim mesti x spt nk call dia.
So hr ni dpt plak cumer dia tgh keje so x leh lamer sgt la. Aku walaupun dah byk kali kt Tg.Malim tp aku x pernah jumpa restoren yg best sikit la. Asyik pau Yik Mun dan restore mamak G..ooppsss sebut nm kan ader org kenal plak.. So Ewan suruh aku ke restoren Garden kt pekan Tg.Malim tu. Not bad menu dia cumer Ewan x makan la coz dia tgh duty he..he.. So kitaorang pun share story la sikit perkembangan dunia MGTF hari ni ..ye la ..aku dah terkebelakang sikit so harap kan member ni la yg buleh bagi GOOD input kt aku. Input yg x der nk ngata2 org punyer..bukan aper ..blog ni kan dah famous ...ader plak kan monyet2 yg x paham bahasa translate blog aku ni sbg aku ader komplot meeting underground ngan E kt sebuah restoren rahsia di sebuah pekan T...huarghhhh...

2 comments:

deOughtred said...

abg din, ada laa kedai ayam kampung dan masakan kampung yang sedap kat TGM tu. kedai dia kedai kayu, kalau ikut jalan lama ke utara. orang2 proton tau kedai tu.

sidekick said...

Tul la ..ader ..td br bdk Proton bgth ..tp dia ckp bukak dr 1-3 jer..tgk la next time maybe nk kena gi cari kedai tu.