23 February 2009

Grading SKTBS

Pagi semalam aku buat grading utk student sekolah Bukit Subang. Iaitu salah satu dr serpihan kelas aku kt tmn ni. Ader 3 kelas sebenarnyer di Tamn Bukit Subang ni. Satu di sekolah ni, satu kt rumah aku (sekarang dh pindah ke gym baru ..nanti aku citer..) dan satu lagi kt Tadika Smart Reader.

Grading kali ni jumlah nyer x seramai dulu. Cumer 20 org jer yg amik grading. Sebenarnyer grading ni dah 4 kali pospon disebabkan bebudak bz ngan exam, cuti, x prepare dan mcm2 lagi la. Ye la kelas sekali seminggu....budak lak baya2 tgh seronok main2 so terpaksa la sabar jer masa ngajar. Bukannyer aper kekadang tu ader gak parents yg dtg tanya..naper anak dia x naik2 lagi? So terus terang aku jawab memang bebudak ni x layak lagi utk naik grade dan klau nk cepat naik boleh la cari Koryo ker kelas WTF mana ker gerenti cepat naik (tp dgn diplomasi way la ..hu..hu..).


Ntah la kekadang sebagai examiner ni aku serba salah gak. Nak bagi naik standard x sampai ..x bagi naik ader plak parents yg komplen...

1 comment:

EIZAM said...

Syabas kerana mengekal integriti examiner tkd. Kalau tidak, satu keas examiner buat hal, buruk la examiner yg lain.

Examiner perlu neutral, tak memihak dan ikut selera mata je. Integriti harus ditonjolkan dan bkn semata-mata berapa ramai grading. Lagi elok grading 4-5 org yg ada kualiti, dari seratus org yg nyawa ikan je (pergh rugi fee tu)....