15 February 2009

Internet oh internet....damn

Naper aku dah x update blog?....ni citer dia ..




nk dijadikan citer kt opis aku ader srg officer ni (mbr sekerepek ngan aku...dok sebelah meja aku jer..) beli la Nissan Livina. Dia ni memang famous bab2 email mengemail ke pihak yg berwajib klau ader aper2 yg dia x puas hati. Rumput taman dia terlewat potong pun dia boleh email ke MB...hu..hu.. Nissan Livina dia plak tetiap bulan ader problem (atau diadakan problem aku pun x sure..). So almost tetiap minggu la aku akn dgr keluhan dia psl keta ni. Kesian lak aku dok dgr citer dia dan dia pening ke saper nk ngadu.




So kebetulan aku pernah gi audit Tan Chong Motor kt Segambut dan pernah jumpa Dato' Ang (Executive Chairman TCM) so aku pun dgn x sekolah nyer bg la kt member aku ni name kad Dato' tu.

... "nah cuba ko email problem ko tu ke Dato' Ang.."
....dan sejak tu klau ader aper2 problem dia akan shoot email ke Dato' Ang ni...akibat dr tu keta dia akn dpt special attention (sampaikan pomen TCM dah menyampah dah..hu..hu..) klau dia bwk ke servis centre TCM coz manager kt situ takut dia akn send sarcastic email ke Dato' Ang lg.


Dan climax dia last few weeks la bila tetiba aku tgk dia pakai Sentra....Bila aku tanya mana Livina ?..dia cakap gear box problem ..skrg keta dia kt TCm ..Sentra ni courtesy car dr TCM la.


Waa...jarang org dpt courtesy car ni ..so kira OK la sampai TCM bg keta tu sementara keta dia direpair.

Tp dia ni x puas hati lagi coz dia cakap dia patut dpt keta baru ...Livina baru dan bukannyer courtesy car. So dia tanya aku lg ....saper lg yg dia patut adukan masalah dia ni. Aku cakap ke tribunal la x kan ke Mahkamah Syariah kot..tp susah la nk dpt keta baru kecuali la klau TCM nk settle offcourt.

So aku pun x tahu la ke saper dia ngadu tp tup-tup kecoh psl project kilang aku ngan Nissan hampir2 x dpt coz by one email received by Mr xxxxMoto (Head of Technical -Asian) kt Thailand. Rupa2nyer mamak ni dh email problem dia ni ke Mr.xxxxMoto ni dan kebetulan company aku tgh nk closed deal dgn Nissan Thailand utk satu project ..so Mr.xxxxMoto ni la yg akan luluskan project kitaorg nanti.


Impact dia ...terpaksa la CEO aku pegi ke Thailand explain balik problem simamak ni dan bgth ni x der kena mengena ngan company kitaorang cumer kebetulan jer dia ni keje ngna company kitaorang.

Balik jer CEO aku dr Thailand terus dia suruh ban kan internet utk mengelakkan ader lg org gunakan kemudahan tu utk email benda2 ngarut ni ke luar.
So tu la ....tu yg aku dah x leh nk sesuka hati bukak blog dah. Hu..hu..
Tapi kemudahan tu kejap lagi dpt balik tp cumer ke selected key person jer la ..so aku nasib baik scope of job aku memang perlukan internet (termasuk la mengupdate blog he..he.) so aku akn boleh acces balik internet dlm seminggu dua lagi kot.

4 comments:

Choy HH said...

Good day Bro,

Sabor aje la, things will get better soon. Lain kali saya nak beli beberapa 'biji' kereta, saya akan contact bro minta nasihat/tunjuk ajar.

Bro, i am aware of the condition your daughter is facing. Bro tahu tak apa2 nama scientifik (BI) yg Doktor gunakan /mengistilahkan fenomena 'air mata berdarah'? Saya nak buat bacaan mengenainya tapi payah kalau guna Bhs Malaysia.

Jgn kesihatan diri dgn baik dan doa saya utk seisi keluarga sihat & ceria sentiasa.

ChoyHH

eizam1974 said...

i tot dalam diam-diam kumpul kekayaan, macam YB, hihihih

khaldun said...

Salam Sir,

Amusing story. So punca nya nak tolong kawan la ni..janji niat baik. Tapi ending t'gantung sikit la. What happened 2 yr friend bila CEO balik?? :)

sidekick said...

my friend tu kena verbal warning jer...coz considering that dia sbg customer so dia ader hak nk komplen cumer wrong time & wrong place la ms dia send email tu.