22 February 2009

Student lama - kelas baru

Semalam aku terima lagi call dr bekas student aku. Kali ni student aku tu dok dan keje di Rawang..dulu dia dr PSAS (masa aku handle dulu). So mcm biasa la diaorang ni nk cari kelas2 bawah aku lagi utk continue TKD diaorang...sebab mungkin dah serasi ke aku pun x tahu. So bila dgr Rawang aku terus la bgth psl kelas dan gym Noordin di Bukit Sentosa. Tapi mcm biasa gak ..mcm bekas student aku yg lain ..diaorang ni klau boleh nk join gak kelas bwh kelolaan aku dan last2 bila kelas aku x match ngan masa dan jarak diaorang , niat nk sambung TKD tu berkubur gitu jer.

Memang aku rasa utk setiap senior instructor (yg dah berbelas tahun dlm instructing ni) ...x der aper yg lebih membanggakan kiter drpd student kiter yg dah bertahun terputus hubungan masih nk ikut kiter balik padahal ramai lg instructor lain kt luar sana tu.

Cumer bg aku ...klau dah keadaan memang menyukarkan utk sambung balik bwh aku, sambung la dulu kt mana2 kelas janji ilmu TKD tu x terputus...sambil boleh la timba ilmu dr cikgu lain. Bg aku semua kelas TKD basic dia samer jer cumer methodology dan cara pengajaran jer yg lain.

So utk student aku tu memang aku tgh usahakan utk bukak kelas kt area Rawang ..ader beberapa permintaan sebenarnyer cumer area tu area Noordin so aku kena suruh dia yg handle.

4 comments:

fairuz said...

sir, xsilap sy student baru ni gurl kan?..ummu atiah dk kat rawang.die called sy ari jumaat minta no hp bru sir n address sir skali.

EIZAM said...

okla tu, memori lama kembali menggamit, rindu kat guru lama terpaut kembali....itu tanda guru ikhlas mengajar. inshaallah

sidekick said...

yupp...Atiah bdk PSAS ..samer batch ke?

fairuz said...

kiteorang xsame batch tp same2 gi join MSP ke 8 kat PUO 2006 dulu.