02 March 2009

Tournament DTA below 16

Lepas abis kejohanan TKD Jemputan DTA/UTM last year aku btol2 dah give up utk organize tournament lg...bg aku terlampau banyak politik dlm dunia TKD kt Malaysia ni. Org umah aku pun memang dr kejohanan yg first dulu lg dia dh x bg buat lagi bila mengenangkan lepas kejohanan tu aku anak beranak yg terpaksa bersengkang mata kemaskan dewan, settlekan bil dan yg paling sedih biler tgk a/c bank dah makin susut hu..hu..

Tapi biler kengkawan dok tanya jer biler DTA nk buat tournament lg? Aku rasa serba salah. Last 2 years aku pernah organize low cost tournament utk below 12 years (just utk habiskan medal aku yg x abis tu..) kt PNB. Sambutan nyer Alhamdullillah ramai kengkawan yg dtg nolong. Dan last month biler Rodzi tanya aku x buat tournament ker? Aku terus terang cakap klau ader yg nk sponsor aku buleh buat ..aku dah x larat dah nk tanggung kos dia. Bab nk organize dan cari peserta tu aku x der masalah cumer bab sponsorship ni yg aku jadi malas.

So biler dia kater dia buleh tolong coverkan kos medal aku cakap OK la aku akn buat tp below 16. Venue aku still opt PNB coz tpt tu ader byk space dan full aircond dan the most important its FREE. So aku start base job ..hantar letter ke PNB, MGTF (tp aku x sure sir John dpt ke x?..aku pun bangang x follow up ngan dia hu..hu..).

Tarikh yg aku pilih ialah hujung bulan March ni coz aku rasa hujung bulan April M.Yeow akan buat tournament dia. Aku x nk kacau la tournament dia nanti dia kater aku sabotaj dia plak ..walaupun aku x der niat langsung utk x nak sabotaj dia hu..hu..


Dlm aku dok slow2 hebahkan ke kengkawan, byk plak response yg aku terima. Sampai ke Trg pun response. Dlm pd tu tup-tup aku terima sms dr M.Yeow ..TTA tournament akan diadakan pd 5 April ..laa tu seminggu lps tournament aku. Dah..kacau ...confirm dia akan ckp aku sabo tournament dia padahal aku x tahu langsung dia akan buat tournament pd tarikh tu.

ehmm...tp aku fikir gak ..tournament aku ni tertutup jer...dan aku x kacau pun bebudak TTA (lg pun diaorang x pernah pun join atau dtg tlg tournament aku ..) so aku x nmpk tournament aku ni akan menguggat TTA. Yg nk dtg tolong pun kengkawan aku jugak ...ehmm maaf cakap la . Tahun lepas masa DIT ke 2 kt UTM berapa kerat jer org2 MGTF yg turun ke UTM ? Selain dr Dato' dan Master Amir dan Master Chee aku x nmpk yg lain. Yg dtg support aku asyik2 muka samer ...muka kengkawan aku tu jer. Oh ye...maybe tiket bas abis kot utk ke Jln Semarak hu..hu..

So dgn kater lain ...aku buat tournament ker x buat ker response dr diaorg2 ni samer jer...so x menjadi kudis klau aku buat pun kan?

So aku nekad....Proceed with tournament aku pd 29/3/09!


Last week plak aku dpt tahu Mr.Nanda akn buat close tournament utk group dia pd 28/3/09. Laaa...memang la x akan kacau aku punyer tournament tp x dpt la member2 BAIK aku dr utara tu nk dtg tolong aku nanti. So ...aku bg dateline sampai Rabu ni utk aku confirmkan dgn PNB psl availibility of the tempat dan utk aku confirmkan DATE . Samada perlu dipospon atau proceed. Dan klau aku pospon pun just for the sake of member2 aku kt Utara tu ader tournament dan bukan atas sebab2 lain.


Wassalam...

7 comments:

EIZAM said...

teruskan usaha anda. yg tanya tour DTA bila belum tentu hantar team (paham je la, hihi).

your closed champs shd continue, irrespective of what comment people want to give

Sir Noordin said...

Proceed je. Insyallah kami akan hantar team. Lagipun tour ni tertutup antara kita2 aje.

We will support you my fren.

PERTAMA TAE KWON - DO said...

insyaallah
kami akan support...
yang penting kerjasama dalam memeriahkan tournament rakan2 kiter...buktikan kita pun mampu wat tournament hebat.

sempoii said...

Apa yg penting...kerjaaaasama.. 2x
Kami tak besar dan kami tak kuat
bila bekerjasama kami jadi muuudah..

ooo wonder petttt! ;p

khaldun said...

Salam Sir,
Saya faham dilemma anda. Walaupun kita sentiasa cuba sedaya upaya utk tdk mengecewakan sesiapa dan utk jaga hati dan perasaan semua tetapi the reality is we cannot make everyone happy. Yg pentingnya do what u hv to do.. you owe it to yr students and yr supporters. Janji u hv taken all factors into consideration, niat baik and tak ganggu sesiapa.
I don’t see it as an issue. Tak sepatutnya di lihat sbg satu isu pun. Kita semua kan sdr se aliran. If it helps the art then why not? Perjumpaan sebegini , kalau di kendalikan secara betul dgn penuh semangat kesukanan dan prinsip fairplay, mewujudkan satu ruang dan peluang baik untuk ahli dan pelajar menimba pengalaman. Untuk lebih expose, perbaiki diri dan eratkan lagi silaturahim. Anda sebenarnya membuat sesuatu yg baik utk TKD dan usaha anda patut di hargai. Not shot dwn or demoralised. We shld all try to encourage and support more opportunities like this. The more the better i think. Memeriahkan lagi dunia TKD yg kita sama-sama sayangi.
Sy lihat tarikhnya tak clash, per se. Walaupun rapat tapi apa boleh buat. Tu aje kelapangan yg ade kan. Anyway, DIT kali ni utk <16 and tertutup. So shldnt be a prob. For students who are serious, pertandingan back-to-back sebegini memang seronok, mencabarkan dan menguji semangat dan kebolehan kita...samada kita ni jenis juara all rounder and ever ready, atau one off aje.
Tuduh menuduh tu lumrah. Permainan politik. That is the main reason i left dulu. Balik lepas 5-6 tahun pun keadaan masih sama. Never change. It will nvr change. So why bother. Just stay clear of politics, sedar sapa diri kita, apa kemampuan kita dan di mana kita berada (knw who we are and where we stand). Sentiasa rendah diri and keep a clear conscience in whatever we do. Ala’ sdr ku...sy student yg paling taat dan setia ni pun tak terlepas dari label sabo-menyabo. Nasib baik la oden ni jenis yg penyabo. Memang melukakan hati kita yg x berniat langsung tapi jgn di pedulikan sangat. So, go ahead Sir.
Sy ni sebenarnya selalu “clueless” pasal DIT ni. Tu la pasal tak pernah nampak muka. Bukan sengaja x nak datang. Sy rs kalau x silap la pernah sy datang sekali ms dulu kot...tak ingat la. Sorry. Anywy i pun lama m’hilangkan diri kan. If i hd been aware, i wld surely hv come. Kebetulan pd 29.3 saya ada grading pd hari yg sama tapi InsyaAllah i will send my boys to support...tu pun kalau di jemput la.:) and i will try to drop by after the grading...kalau sudi di terima.
Good luck and all the best to DIT.

sidekick said...

Thanks to all my friends & seniors for ur support. Yup..DIT akan diteruskan...

EIZAM said...

mr khaldun, you point makes sense. may i suggest u to write in tkd book for sale. i guess ramai akan beli, including me. hahah