24 March 2009

ITF-WTF-GTF tournament

Dah la citer psl seni lain ..x abis krg . Lagipun aku nk jadi padi ..alang2 jadi padi baik jadi beras basmathi teurs ..berisi & mahal ..(x gitu Dam?)

Tukar topik..
Special nyer kelas UTM & SMT ni (kelas org lain pun special jgk ..hu..hu..) ialah aku boleh antar student aku ke mana2 tournament anjuran GTF,ITF dan WTF.


Bebudak UTM aku skrg ni tgh dok centralize training utk MASUM June nanti. Sambil2 tu Insyaallah diaorang akan participate dlm TTA tournament. So masa kelas terpaksa la aku meWTF kan diri biler ajar diaorang sparring coz aku x leh la ajar rules GTF ajer ke bebudak tu. Cumer aku galak kan (sometimes aku paksa ..hu..hu.) utk diaorang gunakan style GTF ms lawan WTF coz advantage GTF ialah kaki depan dgn leg control. Bagusnyer dgn sendirinyer bebudak lain dpt belajar 2 teknik dlm satu masa walaupun x der plak aku tgk diaorang apply dua-dua teknik tu dlm sparring hu..hu..

Student SMT plak lepas tournament TTA ni aku akan prepare utk kejohanan TKD MSSD K.Selangor (WTF la klau dah PPD anjur). Last year bebudak tu bawak balik 3 Emas. Bangga diaorang coz Pengetua siap bagi medal masa perhimpunan lagi. Tahun ni ramai yg menang emas tu dah x der tp aku tgk ader plak muka2 baru yg boleh tahan (bukan muka cun tp teknik diaorang la..he..he..)

Minggu ni pun UTM dpt jemputan ke kejohanan TKD ITF UMP (Universiti Malaysia Pahang). Tapi dpt invitation last minute so x dpt la diaorang nk pegi. Bekas student aku ms di UTM ader ngajar di UMP skrg. So ader la contact dgn geng2 ITF kt sana.

So gitu la ..cumer aku sampai skrg terkilan x dpt nk tgk tournament silat Cekak ..hu..hu..alaaa..terbukak topik tu lagi ...

5 comments:

PERTAMA TAE KWON - DO MGTF said...

nak kongsi cerita...
mase mula2 nak start class kat satu institusi sekolah bukan under KPM pada mase tuh kita org dipanggil utk sesi taklimat dan suaikenal dgn pelatih kokurikulum...maka dalam dewan tuh...terpandanglah seorang lelaki separuh abad juga umurnya dengan gaya duduknya seperti seorg pendekar.
so apabila kami melangkah masuk dewan dan beliau terpandang sahabat kita memakai seluar TKD..bingkas beliau bertanya "kenal saya tak"..manalah kami kenal org2 kayangan nie..dia memperkenalkan diri sebagai mahaguru silat ni dan pengasas silat g***** ****k ni..cerita itu cerita ini lalu beliau kuar plak cerita tkd ,katanya dia dulu taekwondo wakil malaysia 5th dan, penah gi jepun gi sana gi sini..tnya kenal org itu ..tya kenal org ini..last sekali saya jawab SAYA TAK KENAL KAMI DARI ALIRAN ITF/GTF..yang saya tau pengasas TKD Gen Choi dan pengasas MTF dato sabree b4 mitf..maka dia terdiam..tak lama pastu dia cerita lagi..(ishh dalam hati bila aku nak bagi talimat kat pelatih2 ni)so bagi laluan sahabat kita bersua dgn pelatih dulu..kang tak layan org tua kecik hati plak...dia cerit la dia lawan org itu , org ini, seni itu seni ini mcm2 org martial art dia lawan mcm bruce lee...tetibe sahabat kita ni menyampuk " BUAH PUKUL PENAH"?..dia terdiam seketika lalu menjawab..arr tak kisah aper buah datang kite tepis..SO DA CONCLUSION IS KITA DPT TAU DIA TAK PAHAM APA BUAH PUKUL...lalu kami mengucapkan terima kasih atas cerit panjang lebarnya itu..sejak aritu tobat kitaorg xnak jumpa org mcm ni..adakah ini lagak seorg mahaguru?

Mang Taekwondo di Dungung said...

Buah Pukul tu amenda???

Sy pun tak tahu.

Adam A. said...

pukul buah kot.. .. he he he.

sidekick, jgn ckp beras basmathi, beras taj mahal pun ok gak tue. Sodap dimakan.

Pertama, banyak pengauta2 GM atau Mahaguru di dunia nie, citer jer lebih haprak pun x tahu.

Jgn terkejut, dalam MGTF kite nie pun ada yg tergolong pengauta2 nie. Tahun lepas 5th dan tahun nie dah 7th dan, ada tahun lepas 4th dan tahun nie 5th dan.. ..

Semua $$$$$ dan kiter pun bow hormat org2 camnie, x tau citerla katakan.. ..

PERTAMA TAE KWON - DO MGTF said...

"BUAH PUkul"
saudara2 boleh rujuk Gayang Lima, Lian Padukan

EIZAM said...

buah pukul? hmmm. nasib dia tak tanya aku...kalau tak, aku jawab dgn teknik chonji cukup....tgk berbuah tak kepala dia tu....